011-54222036     0935-5756410      24H/7D 

دیتادیزاین هاست

معرفی انواع دامنه سایت

ثبت انواع دامنه

نام دامنه شما چهره برند شما خواهد بود و اگر می خواهید شانس موفقیت وب سایت خود را افزایش دهید، برای یافتن یک نام دامنه قابل برند و به یاد ماندنی وقت صرف خواهید کرد.
اما چیزهای بیشتری از آنچه فکر می کنید در نام دامنه وجود دارد. در واقع، پنج نوع مختلف نام دامنه وجود دارد که باید از بین آنها یکی را انتخاب کنید. اکنون، هر سبکی از انواع نام دامنه برای وب سایت شما مناسب نخواهد بود، که در واقع کارها را آسان تر می کند.
قبل از اینکه بتوانید دامنه را ثبت کنید، باید یک پایگاه دانش قوی در مورد دامنه ها به طور کلی داشته باشید. در زیر به این موضوع می پردازیم که نام دامنه چیست، چگونه کار می کند، و انواع نام دامنه مختلف را برسی می کنیم تا بتوانید دامنه مناسب را برای کسب و کار بعدی یا پروژه آنلاین خود انتخاب کنید.

دامنه چیست؟

هر خانه ای یک آدرس دارد. نام دامنه شما معادل این آدرس فیزیکی است، اما برای وب. آدرس خانه شما به افراد یا GPS شما امکان می دهد خانه شما را پیدا کرده و به سمت آن حرکت کنند، در حالی که دامنه شما به مرورگرهای وب می گوید که برای نمایش وب سایت شما به کجا مراجعه کنند.
نام های دامنه اغلب مترادف با نام وب سایت شما هستند و چهره وب سایت شما خواهند بود.
به دامنه هایی مانند Amazon.com، Google.com، Facebook.com،datadesignhost.ir
برای توضیح بیشتر برای اینکه با دامنه بدانید چیست میتوانید مقاله دامنه چیست را مطالعه کنید.

برای ثبت انواع دامنه با قیمت مناسب کلیک کنید.

انواع نام دامنه

اکنون که درک بهتری از نام دامنه چیست ، بیایید به انواع نام  دامنه ای که برای ثبت در دسترس شما هستند بپردازیم.
هنگامی که اکثر مردم به یک وب سایت فکر می کنند، معمولاً به استاندارد “.com” فکر می کنند. حتی اگر این رایج ترین پسوند است، انواع مختلفی از برنامه های افزودنی موجود است.
در واقع پنج نوع دامنه مختلف در دسترس شماست. برخی از آنها برای شما در دسترس نخواهند بود مگر اینکه نوع خاصی از وب سایت را اجرا کنید، اما ما این موضوع را در زیر به تفصیل توضیح می دهیم.

دامنه سطح بالا (TLD)

دامنه های سطح بالا یا به اختصار TLD، بالاترین سطح وضوح نام را در سلسله مراتب سیستم نام دامنه نشان می دهد. به عنوان یک جزء دامنه از بالاترین سطح، یک دامنه سطح بالا همیشه به عنوان آخرین قسمت یک آدرس وب (در سمت راست آخرین نقطه) ظاهر می شود، به همین دلیل است که TLD ها به عنوان انتهای دامنه نیز شناخته می شوند. در مثالی که قبلاً از دامنه استفاده شده است، www.example.org، دامنه سطح بالا قسمت آدرس org است.

تخصیص TLD ها توسط IANA مدیریت می شود، بخشی از ICANN (شرکت اینترنتی برای نام ها و شماره های اختصاص داده شده)، سازمانی که در سال 1998 تأسیس شد. ارائه دهندگان دامنه در حال فروش بیش از 1000 انتهای دامنه هستند.
زمانی که آدرس های وب برای اولین بار راه اندازی شدند، در ابتدا تنها هفت دامنه سطح بالا زیر وجود داشت:

ثبت انواع دامنه

2. کد کشور دامنه های سطح بالا

دامنه های سطح بالای کد کشور (ccTLD) را داریم. همانطور که از نام آن پیداست، اینها از نظر فنی با کشورهای مختلف مرتبط هستند. هر کشوری ccTLD مخصوص به خود را دارد، اما شما مجبور نیستید از آن استفاده کنید، فقط به این دلیل که در یک کشور خاص زندگی می کنید.
برای مثال، ccTLD .co از نظر فنی برای وب‌سایت‌های خارج از کلمبیا است، اما معمولاً توسط استارت‌آپ‌های اینترنتی مانند AND.CO استفاده می‌شود.
این افزونه‌های دامنه می‌توانند مفید باشند اگر در کشوری خاص وب‌سایتی ایجاد می‌کنید و می‌خواهید به بازدیدکنندگان خود علامت دهید که به مکان مناسبی آمده‌اند. برای مثال، وب‌سایت‌های ایران از ir استفاده کنند، در حالی که شرکت‌های ژاپنی می‌توانند از پسوند «.jp» استفاده کنند.

برای آموزش ثبت dns هاست لینوکس آلمان دیتادیزاین هاست در سامانه نیک کلیک کنید.

3. دامنه های سطح بالای عمومی

در مرحله بعد، دامنه های سطح بالای عمومی (gTLD) را داریم. این بیشتر یک تعریف است تا یک نوع واقعی دامنه. همانطور که توضیحات نشان می دهد، این فقط یک نوع متفاوت از TLD است. بنابراین، شما می توانید از نظر فنی این نوع دامنه را به عنوان یک TLD نیز طبقه بندی کنید.
جنبه عمومی این پسوند دامنه به انواع موارد استفاده ای اشاره دارد که این دامنه ها برای آنها در نظر گرفته شده اند.
بیایید به یک مثال نگاه کنیم. سازمان‌های نظامی می‌توانند از پسوند «.mil» استفاده کنند، در حالی که مؤسسات آموزشی می‌توانند از «.edu» و «.org» برای استفاده سازمان‌های غیرانتفاعی استفاده کنند.
بسیاری از gTLD ها را می توان ثبت کرد حتی اگر شرایط لازم را نداشته باشید، اما برای برخی مانند “.mil” و “.edu” باید شرایط لازم را داشته باشید.

4. دامنه های سطح دوم

دامنه های سطح دوم از نظر سلسله مراتب پایین تر از TLD های برجسته شده در بالا هستند. این بدان معنا نیست که آنها کمتر معتبر یا ارزشمند هستند. در عوض، این قسمت دوم از نام دامنه، مانند “hostgator” در “www.hostgator.com” را توصیف می کند.

دامنه های سطح دوم کد کشور نیز وجود دارد که ممکن است به شکل زیر باشد:

.co.uk – شرکت‌ها در بریتانیا معمولاً از این استفاده می‌کنند.
.gov.uk – این توسط سازمان های دولتی در سراسر بریتانیا استفاده می شود.
.gov.au – سازمان های دولتی در سراسر استرالیا از این مورد استفاده می کنند.

5. دامنه های سطح سوم

دامنه های سطح سوم در سلسله مراتب نام دامنه زیر دامنه های سطح دوم قرار دارند. آنها به خودی خود یک نام دامنه کامل نیستند، بلکه صرفاً بخشی از یک نام دامنه هستند.
به عنوان مثال، در نام دامنه “www.google.com” ” دامنه سطح سوم خواهد بود. یا اگر از یک زیر دامنه برای ساختن بخش دیگری از سایت خود استفاده می کنید، این یک دامنه سطح سوم نیز خواهد بود.
برای داشتن یک نام دامنه کاملاً کاربردی، نیازی به داشتن نام دامنه سطح سوم ندارید. به عنوان مثال، “google.com” کاملاً عالی عمل می کند. حتی «www» که قبلاً مورد نیاز نام‌های دامنه بود، دیگر ضروری نیست.
تنها دلیل واقعی استفاده از دامنه سطح سوم زمانی است که یک زیر دامنه به دامنه فعلی خود اضافه می کنید. زیر دامنه ها را می توان برای اهداف مختلفی استفاده کرد، اما در اینجا برخی از رایج ترین آنها وجود دارد:

اضافه کردن وبلاگ : می توانید وبلاگ خود را در یک زیر دامنه مانند “blog.mysite.com” میزبانی کنید تا یک مرکز محتوای جداگانه ایجاد کنید.
ایجاد بخش منابع: اگر یک منبع، آموزش یا بخش پشتیبانی دارید، می‌توانید آن را در زیر دامنه‌ای مانند «support.mysite.com» میزبانی کنید.
میزبانی یک برنامه: اگر یک برنامه مبتنی بر وب دارید، می توانید از یک زیر دامنه مانند “app.mysite.com” استفاده کنید.
ایجاد فروشگاه اینترنتی: فروشگاه های آنلاین به نرم افزارها، برنامه ها و پروتکل های امنیتی مختلفی نیاز دارند. به جای اعمال این مورد در کل سایت خود، می توانید از یک زیر دامنه مانند “store.mysite.com” برای اجرای ویترین فروشگاه خود استفاده کنید.

چگونه نوع دامنه یا نام دامنه مناسب را انتخاب کنیم؟

آگاهی از ساختار سلسله مراتبی آدرس های وب و پسوندهای دامنه می تواند در یافتن دامنه مناسب مفید باشد. با این حال، باید مراقب باشید که طراحی آدرس پروژه وب خود را بی جهت پیچیده نکنید. در پایان، یک دامنه باید همیشه مناسب شما و پروژه شما باشد و یافتن صفحات شما را تا حد امکان برای کاربران و همچنین موتورهای جستجو آسان کند.
در نهایت، به همین دلیل، نکات و ترفندهای ابتدایی را خلاصه کرده ایم که انتخاب انواع دامنه و پسوند مناسب را بسیار آسان تر می کند.

نکته 1: در مورد انواع دامنه قابل هدف تصمیم گیری کنید

ایجاد زیر دامنه ها همیشه منطقی نیست. یک تقسیم بندی فرعی از آدرس وب شما نیز می تواند برای بازدیدکنندگان وب گیج کننده باشد، برای مثال، اگر عموماً محتوای زیادی ندارید یا اگر دامنه فرعی بیش از حد از نام دامنه واقعی منحرف می شود. بنابراین، تنها در صورتی تصمیم بگیرید که از دامنه سطح سوم فردی استفاده کنید که مفهوم روشنی برای این کار در ذهن دارید. یک زیر دامنه خاص از جمله برای سناریوهای زیر مفید است:

تمایز نسخه های زبان های مختلف
جداسازی محتوا از پیشنهادات دیگر مانند یک منطقه خدماتی، یک وبلاگ یا یک انجمن
علامت گذاری یک سرویس وب خاص مانند یک برنامه یا یک سرور FTP
راه اندازی فروشگاه آنلاین به موازات وب سایت تحت همان دامنه سطح دوم

نکته 2: دامنه سطح بالایی را انتخاب کنید که متناسب با پروژه شما باشد

وقتی نوبت به انتخاب پسوند دامنه می رسد، تنها بودجه نیست که نقش دارد. اگر دامنه سطح بالا با جهت گیری محتوا یا سبک پروژه وب شما مطابقت ندارد، این امر لزوماً از دیدگاه کاربر یا موتور جستجو منفی نیست. به عنوان مثال، اگر دامنه عمومی .shop را انتخاب کنید، بازدیدکنندگان و Google فرض می کنند که پروژه شما یک فروشگاه اینترنتی است. اگر اصلاً اینطور نیست و شما در تجارت الکترونیک یا تجارت ثابت درگیر نیستید، ممکن است واکنش‌های منفی به همراه داشته باشد.

نکته 3: برای ثبت انواع دامنه کمک بگیرید

حتی اگر از نظر خود نوع دامنه مناسب را پیدا کرده اید و از بسته کامل شامل نام و پسوند راضی هستید، نباید در ثبت آدرس وب خود عجله کنید. از دوستان و آشنایان یا همکاران بخواهید که یک ارزیابی جدی و صادقانه از دامنه شما داشته باشند. افراد خارجی دیدگاه متفاوتی در مورد مناسب بودن آدرس وب شما خواهند داشت، بنابراین مطمئن شوید که از این فرصت برای گرفتن نظر دوم استفاده کنید تا همیشه در هنگام انتخاب نوع دامنه و نام دامنه مطمئن باشید.

انواع دامنه ها: بیشتر از آنچه که دیده می شود

همانطور که می بینید، انواع دامنه ها در دسترس شما هستند، و موارد بسیار بیشتری نسبت به آنچه به چشم می آید، در نام دامنه وجود دارد.
انتخاب نوع دامنه مناسب برای وب سایت جدید شما بسیار مهم است. دامنه شما چهره وب سایت شما و چیزی است که قرار است برند خود را پیرامون آن بسازید. دامنه اشتباهی را انتخاب کنید، و یا باید بعدا تغییر دهید یا پروژه خود را به کلی لغو کنید.
برای انتخاب دامنه آماده اید؟ امیدواریم که داده‌های بالا به شما پایگاه دانشی داده باشد که به شما در انتخاب نوع دامنه مناسب برای سایتتان کمک کرده و شانس موفقیت شما را افزایش دهد. همین امروز دامنه خود را با datadesignhost ثبت کنید!