زمانی که تصمیم می گیرید کسب و کار یا برند خود را آنلاین کنید، اصطلاحات زیادی مانند نام دامنه، وب سایت، URL، ثبت کننده دامنه و موارد دیگر را مشاهده خواهید کرد. در حالی که همه آنها به داشتن یک وب سایت مرتبط هستند، همه آنها به یک معنی نیستند. خوشبختانه، توضیح آنها ساده است و ما اصول اولیه را دقیقاً در اینجا بیان کرده ایم. هنگامی که تفاوت بین هر عبارت را کشف کردید، آماده خواهید بود که با اطمینان در وب حرکت کنید.اما در این مطلب ما به تعریف دامنه می پردازیم با ما همراه باشید.
تعریف دامنه
نام دامنه آدرس وب سایت شما است که افراد برای بازدید از وب سایت شما در نوار URL مرورگر تایپ می کنند. به زبان ساده، اگر وب سایت شما یک خانه بود، نام دامنه شما آدرس آن خواهد بود.
همچنین نام دامنه رشته ای از متن است که به یک آدرس IP عددی نگاشت می شود و برای دسترسی به وب سایت از نرم افزار مشتری استفاده می شود. در زبان انگلیسی ساده، نام دامنه متنی است که کاربر در پنجره مرورگر تایپ می کند تا به یک وب سایت خاص برسد. به عنوان مثال، نام دامنه datadesignhost.ir است.
توجه:
شما بعد از ثبت دامنه به یک هاست برای فضای ذخیره سازی نیاز دارید میتوانید با خرید هاست لینوکس آلمان از شرکت دیتادیزاین هاست این کار را انجام دهید.
هنگامی که به یک آدرس اینترنتی یا نام اشاره می شود، یک دامنه یا نام دامنه محل یک وب سایت است. به عنوان مثال، نام دامنه “datadesignhost.ir” به آدرس IP “46.4.247.75” اشاره می کند. به طور کلی، به خاطر سپردن یک نام به جای یک رشته طولانی از اعداد آسان تر است. یک نام دامنه حداکثر شامل شصت و سه کاراکتر با حداقل یک کاراکتر است و پس از پروتکل در URL وارد می شود، همانطور که در مثال زیر نشان داده شده است.
اجزای تشکیلدهنده یک URL چیست؟
هر URL از بخشهای مختلفی تشکیل شده که نام دامنه یکی از آنها است.
نام دامنه
پس از www و قبل از اولین نقطه، نام سایت شما قرار میگیرد که اصطلاحاً به نام دامنه (Domain Name) شهرت دارد. در انتخاب این نام نمیتوانید از فاصله میان حروف استفاده کنید، اما استفاده از (-) مجاز است. همچنین هر نامی فقط برای یک نفر قابل استفاده است و امکان استفاده از نام تکراری وجود ندارد.
پسوند دامنه
پس از نام دامنه پسوند میآید. Com، Net، Org در سطح جهان و Ir در ایران، جزو معروفترین پسوندها هستند.
ساب دامین
ساب دامین یا زیردامنه، چیزی است که قبل از نام دامنه میآید و گاهی از دامنه اصلی مستقل است. در این تصویر www بهمعنی World Wide Web و یک زیردامنه است.
پروتکل Https
پروتکل https مثل یک تونل بزرگ است که اطلاعات از طریق آن بین کامپیوترها جابهجا میشود.
تفاوت بین نام دامنه و URL
در حالی که یک نام دامنه و یک URL (Universal Resource Locator) شباهت هایی با هم دارند، آنها به چیزهای مختلفی اشاره دارند. URL به عنوان یک آدرس وب سایت کامل عمل می کند که می تواند بازدیدکنندگان را به یک صفحه خاص در یک سایت هدایت کند. نام دامنه فقط بخشی از آن است.
URL از یک پروتکل، یک دامنه و یک مسیر تشکیل شده است. پروتکل نشان می دهد که آیا سایت دارای گواهینامه SSL است یا خیر. توجه داشته باشید که URL ها فقط زمانی مسیری دارند که بازدیدکنندگان را به صفحه خاصی در یک سایت هدایت کنند.
دامنه چگونه کار میکند؟
مرورگر شما یک درخواست را به شبکه جهانی سرورهایی که سامانهٔ نام دامنه (Domain Name System)، تشکیلشده ارسال میکند. این سرورها برای نیم سرورها (NS) مرتبط به یک دامنه جستجو میکنند و درخواست را به نیم سرورها ارسال میکنند. اتصال یک Domain با هاست از طریق Name Serverها صورت میپذیرد.
وبسایتها با استفاده از نیم سرورها، میتوانند از Domain Nameها بهجای آی پی آدرسها استفاده کنند. در واقع DNS نشاندهنده یک تکنولوژی قدرتمند اینترنت برای تبدیل نام دامنه به آدرس IP است. بهعنوانمثال اگر وبسایت شما در دیتادیزاین هاست میزبانی میشود، اطلاعات نیم سرور مانند ns1.datadesign-co.com و ns2.datadesign-co.com خواهد بود. این نیم سرورها رایانههای مدیریتشده توسط شرکت هاستینگ شما هستند. شرکت هاستینگ شما درخواست شما را به رایانهای که وبسایت شما ذخیرهشده است ارسال میکند.
این رایانهها وب سرور نامیده میشوند. وب سرورها دارای یک نرمافزار خاص نصبشده مانند آپاچی هستند. وب سرور در حال حاضر وبسایت درخواست شده را دریافت میکند و آن را به مرورگر ارسال میکند.
چطور دامنه ثبت کنیم؟
شما میتوانید توسط شرکتهای مختلف دامنه مدنظر خود را انتخاب کنید. حتماً به این نکته توجه کنید که پس از خرید دامنه حتماً باید هاستینگ هم خریداری کنید. شما میتوانید از برخی از شرکتها دامنه و هاستینگ خود را بهصورت یکجا تهیه کنید. همین الان در گوگل عبارت ثبت دامنه را جستجو کنید و دومین دلخواه خود را ثبت کنید.
قبل از خرید دامنه حتماً باید در نظر بگیرید که انواع دامنه موردنظر قبلاً توسط سایت دیگری خریدارینشده باشد. شما میتوانید توسط سایت https://www.whois.com/ مشخص کنید که در سایتهای خارجی از دامنه استفادهشده یا نه. همچنین سایت http://whois.nic.ir/ نیز میتواند تکراری نبودن Domain در سایتهای ایرانی را برای شما مشخص کند.
همچنین دامنه های رند را می توانید از ما از دیتادیزاین خریداری کنید.
سخن آخر
دامنه همان آدرس سایت شماست . شما برای ثبت دامنه ابتدا دامنه ی خود را سرچ کنید ببینید آزاد می باشد یا خیر . سپی از طریق شرکت های ثبت هاست دامنه مانند دیتادیزاین هاست آن را ثبت کنید. توجه داشته باشید برای ثبت دامنه خرید هاست هم لازم می باشد که برای خرید هاست شرکت دیتادیزاین هاست را پیشنهاد میکنیم.
ممنون که در این مقاله همراه ما بودید.