011-54222036     0935-5756410      24H/7D 

دیتادیزاین هاست

dns چیست و چگونه کار می کند؟

dns چیست

در دنیای وب با جستجوی نام دامنه شما میتوانید به اطلاعات آن سایت دسترسی پیدا کنید. اما این دامنه ها چگونه به هاست متصل میشوند و ما براحتی با زدن نام دامنه به اطلاعات داخل سایت دسترسی پیدا میکنیم. Dns ها این کار را برای ما انجام میدهند. اما   dns چیست و چگونه کار میکند؟ همه این سوالات را ما در این مقاله به شما پاسخ میدهیم.

دامین چیست ؟

دامنه نام اصلی آدرس سایت شما می باشد که با زدن اسم آن به راحتی میتوانید به اطلاعات سایت خود دسترسی پیدا کنید . امام برای اینکه بیشتر بدانید دامنه چیست. میتوانید با کلیک روی دامین چیست مقاله مربوط به آن را بخوانید.

Dns چیست

DNS مخفف Domain Name System است. این سیستمی است که به شما امکان می‌دهد با تطبیق نام‌های دامنه قابل خواندن برای انسان مانند  datadesignhost.ir با شناسه منحصربه‌فرد سروری که یک وب‌سایت در آن ذخیره می‌شود، به وب‌سایت‌ها متصل شوید.

سیستم DNS را به عنوان دفترچه تلفن اینترنت در نظر بگیرید. به جای اینکه نام افراد را با شماره تلفن آنها فهرست کند، نام دامنه ها را با شناسه های مربوطه به نام آدرس IP فهرست می کند. هنگامی که کاربر نام دامنه ای مانند datadesignhost.ir را در دستگاه خود وارد می کند، آدرس IP را جستجو می کند و آنها را به مکان فیزیکی که آن وب سایت در آن ذخیره شده است متصل می کند.

DNS چگونه کار می کند؟

فرآیند رزولوشن DNS شامل تبدیل نام میزبان (مانند www.example.com) به یک آدرس IP مناسب برای رایانه (مانند 192.168.1.1) است. یک آدرس IP به هر دستگاه در اینترنت داده می شود، و این آدرس برای یافتن دستگاه اینترنتی مناسب ضروری است – مانند آدرس خیابان برای یافتن یک خانه خاص. هنگامی که کاربر می خواهد یک صفحه وب را بارگیری کند، باید بین آنچه کاربر در مرورگر وب خود تایپ می کند (example.com) و آدرس ماشین پسند لازم برای مکان یابی صفحه وب example.com، ترجمه انجام شود.
برای درک فرآیند پشت رزولوشن DNS، مهم است که در مورد اجزای سخت افزاری مختلفی که یک کوئری DNS باید بین آنها عبور کند، یاد بگیرید. برای مرورگر وب، جستجوی DNS “پشت صحنه” انجام می شود و به غیر از درخواست اولیه نیازی به تعامل با رایانه کاربر ندارد.

4 سرور DNS در بارگذاری یک صفحه وب دخیل هستند:

Recursor DNS – Recursor.1
را می توان به عنوان یک کتابدار در نظر گرفت که از او خواسته می شود تا کتاب خاصی را در جایی از کتابخانه پیدا کند. Recursor DNS سروری است که برای دریافت پرس و جو از ماشین های مشتری از طریق برنامه هایی مانند مرورگرهای وب طراحی شده است. معمولاً Recursor پس از آن مسئول ایجاد درخواست های اضافی به منظور برآوردن درخواست DNS مشتری است.
2.سرور نام ریشه
سرور ریشه اولین گام در ترجمه (حل کردن) نام های میزبان قابل خواندن توسط انسان به آدرس های IP است. می‌توان آن را مانند نمایه‌ای در کتابخانه در نظر گرفت که به قفسه‌های مختلف کتاب اشاره می‌کند – معمولاً به عنوان مرجعی برای مکان‌های خاص دیگر عمل می‌کند.
3.سرور نام TLD
سرور دامنه سطح بالا (TLD) را می توان به عنوان یک قفسه خاص از کتاب ها در یک کتابخانه در نظر گرفت. این سرور نام گام بعدی در جستجوی یک آدرس IP خاص است و آخرین بخش از نام میزبان را میزبانی می کند (در example.com، سرور TLD “com” است).
4.سرور نام معتبر
این سرور نام نهایی را می توان به عنوان فرهنگ لغت روی قفسه ای از کتاب ها در نظر گرفت که در آن می توان یک نام خاص را به تعریف آن ترجمه کرد. سرور نام معتبر آخرین ایستگاه در پرس و جو سرور نام است. اگر سرور نام معتبر به رکورد درخواستی دسترسی داشته باشد، آدرس IP نام میزبان درخواستی را به Recursor DNS کتابدار که درخواست اولیه را انجام داده است، برمی گرداند.

سرورهای DNS و آدرس های IP

رایانه‌ها و دستگاه‌های مختلفی که از اینترنت استفاده می‌کنند، برای ارسال درخواست کاربر به وب‌سایتی که می‌خواهند به آن دسترسی پیدا کنند، به آدرس‌های IP وابسته هستند. بدون DNS، باید آدرس‌های IP تمامی وب‌سایت‌هایی را که بازدید می‌کنید، پیگیری کنید، شبیه به همیشه همراه داشتن یک دفترچه تلفن از وب‌سایت‌ها. سرور DNS به شما اجازه می دهد تا نام وب سایت را تایپ کنید. سپس خاموش می شود و آدرس IP مناسب را برای شما دریافت می کند. با داشتن آدرس IP، رایانه (یا مرورگر) شما می تواند شما را به سایت برساند.

به عنوان مثال، اگر www.datadesignhost.irرا در مرورگر وب خود وارد کنید، آن URL به تنهایی نمی تواند شما را به وب سایت برساند. این حروف توسط سرورهایی که شما را به سایت متصل می کنند نمی توانند “خوانده شوند”. با این حال، سرورها قادر به خواندن آدرس های IP هستند. سرور DNS تشخیص می دهد که کدام آدرس IP با www.datadesignhost.ir مطابقت دارد و آن را به مرورگر شما ارسال می کند. سپس وب سایت روی صفحه دستگاه شما ظاهر می شود زیرا مرورگر اکنون می داند دستگاه شما را کجا ببرد.

انواع دامنه سایت

ذخیره DNS مرورگر

سیستم عامل (OS) مورد استفاده دستگاه شما سوابق منابع DNS را از طریق استفاده از حافظه پنهان ذخیره می کند. هنگامی که شخصی سعی می کند به سایتی برود، حافظه پنهان از افزونگی جلوگیری می کند. این به نوبه خود باعث کاهش زمان لازم برای دسترسی به وب سایت می شود. اگر دستگاهی که استفاده می‌کنید اخیراً به صفحه‌ای رفته است که می‌خواهد به آن دسترسی پیدا کند، آدرس IP را می‌توان توسط حافظه پنهان ارائه کرد. به این ترتیب، درخواست وب سایت می تواند بدون دخالت سرور DNS تکمیل شود.

بنابراین، حافظه پنهان DNS به ساده کردن فرآیند جستجوی DNS کمک می کند که در غیر این صورت برای پیوند نام دامنه به آدرس IP ضروری است. این باعث می شود روند دسترسی به وب سایت بسیار سریعتر شود.

حافظه پنهان سیستم عامل DNS

سیستم عامل های بسیاری از دستگاه ها قادر به نگهداری یک کپی محلی از جستجوهای DNS هستند. این امکان را برای سیستم عامل فراهم می کند تا به سرعت اطلاعات مورد نیاز خود را برای حل URL به آدرس IP صحیح دریافت کند.

نحوه انجام جستجوی DNS

هر دامنه دارای رکوردهای DNS است و این رکوردها توسط سرورهای نام کشیده می شوند. می توانید وضعیت رکوردهای DNS مرتبط با دامنه خود را بررسی کنید. همچنین می توانید سرورهای نام را بررسی کنید تا مطمئن شوید که کدام رکوردها توسط سرورها کشیده می شوند. به عنوان مثال، در رایانه های ویندوزی، این کار با استفاده از دستور NSLOOKUP انجام می شود. در اینجا نحوه انجام آن آمده است:
1. با رفتن به Start >> command prompt به خط فرمان ویندوز دسترسی پیدا کنید. همچنین می توانید از طریق Run >> CMD به آن دسترسی پیدا کنید.
2. NSLOOKUP را تایپ کنید و سپس Enter را بزنید. سرور پیش فرض روی DNS محلی شما تنظیم می شود و آدرس آدرس IP محلی شما خواهد بود.
3. سپس نوع رکورد DNS را که می خواهید جستجو کنید را با تایپ “set type=##” که در آن “##” نوع رکورد است تنظیم کنید، سپس Enter را بزنید. همچنین می توانید از A، AAAA، A+AAAA، ANY، CNAME، MX، NS، PTR، SOA یا SRV به عنوان نوع رکورد استفاده کنید.
4. نام دامنه ای را که می خواهید پرس و جو کنید وارد کنید. Enter را بزنید.
5. در این مرحله، NSLOOKUP ورودی های رکورد دامنه ای را که وارد کرده اید برمی گرداند.

حل کننده DNS چیست؟

حل‌کننده DNS به عنوان حل‌کننده بازگشتی نیز شناخته می‌شود. این برای دریافت پرس و جوهای DNS ارسال شده توسط مرورگرهای وب و برنامه ها طراحی شده است. حل‌کننده URL وب‌سایت را دریافت می‌کند و سپس آدرس IP را که با آن URL مطابقت دارد، بازیابی می‌کند.

کش DNS چیست؟ کش DNS کجا اتفاق می افتد؟

هدف از ذخیره سازی ذخیره موقت داده ها در مکانی است که منجر به بهبود عملکرد و قابلیت اطمینان درخواست های داده می شود. کش DNS شامل ذخیره داده‌ها نزدیک‌تر به مشتری درخواست‌کننده است، به‌گونه‌ای که می‌توان پرس و جوی DNS را زودتر حل کرد و از درخواست‌های اضافی در زنجیره جستجوی DNS جلوگیری کرد، در نتیجه زمان بارگذاری بهبود می‌یابد و مصرف پهنای باند/CPU کاهش می‌یابد. داده‌های DNS را می‌توان در مکان‌های مختلفی ذخیره کرد، که هر یک از آنها رکوردهای DNS را برای مدت زمان مشخصی که توسط زمان تا زندگی (TTL) تعیین می‌شود، ذخیره می‌کنند.